Вплив мотивації футболістів аматорів на змагальну діяльність

Поляничко, Олена Миколаївна та Лахтадир, Олена Володимирівна та Єретик, Анатолій Анатолійович та Коротя, Володимир та Совгіря, Тетяна (2021) Вплив мотивації футболістів аматорів на змагальну діяльність Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова (8(139)). с. 70-75.

[thumbnail of O_Polianychko_O_Lachtadur_A_Yeretyk_FZFVS.pdf] Текст
O_Polianychko_O_Lachtadur_A_Yeretyk_FZFVS.pdf

Download (319kB)

Анотація

Стрімкий розвиток українського аматорського футболу спонукає науковців до проведення досліджень у вивченні мотивації спортсменів до тренування і прийнятті участі у змаганнях. Прагнення футболістів до успіху, задоволення потреби бути членом спортивної команди об‟єднаною спільними цілями, інтересами мотивами. Метою нашого дослідження було розкриття особливостей впливу мотивації до занять футболом спортсменів аматорів ФК м. Києва на їх змагальну діяльність. В дослідженні взяли добровільну участь футболістів аматорів ФК «Стіна» 1 Ліга, м. Київ та ФК «Дарниця» 2 Ліга, м. Київ, віком від 20 до 45 років кожного клубу відповідно, загальною кількістю у 40 спортсменів. Питання впливу мотивації на змагальну діяльність у аматорському футболі нами вивчалось за допомогою наступних методик:А. В. Шаболтас «Мотиви заняття спортом» та тестом «Мотивація досягнення успіху» Т. Елерса.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: спортсмени аматори; спортивна мотивація; аматорський футбол; спортивна команда; футбольний клуб.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 27 Серп 2021 10:39
Останні зміни: 27 Серп 2021 10:39
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37024

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу