Мурал-арт Йорданії в контексті сучасного арабського мистецтва

Шеменьова, Юлія Володимирівна (2019) Мурал-арт Йорданії в контексті сучасного арабського мистецтва In: Всеукраїнської науково- практичної конференції Київського національного університету культури і мистецтв, 18-19 квітня 2019, Київ.

[thumbnail of Y_Shemenova_Konf_2019_FKU.pdf] Текст
Y_Shemenova_Konf_2019_FKU.pdf

Download (852kB)

Анотація

За останні десятиліття все більш відчутно зростає увага до розвитку художньої культури країн Арабського Сходу, котрі, як і західноєвропейські держави, обертають напрямок розвитку мистецтва на поширення муралів. На відміну від графіті-творів Європи, стінописи йорданських міст у своєму роді є неповторюваними, оскільки наразі репрезентують унікальне явище немусульманського арабського мистецтва, в якому немає жорсткої заборони на зображення людини. Синтез традиційного й інноваційного підходів у мистецтві країн Арабського Сходу надає стріт-арту Йорданії рис національної самобутності, унікальності та неповторного східного колориту. На сьогодні європейський постпостмодерн майстерно сполучається з класичними арабо-мусульманськими традиціями, створюючи певну синтетичну платформу, спрямовану на розвиток територій, раніше не запліднених персоніфікованим мистецьким екшеном.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: стріт-арт; мурал-арт; райтер; йорданське мистецтво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Фаховий коледж "Універсум" > Циклова комісія образотворчого мистецтва та дизайну
Користувач, що депонує: Юлія Володимирівна Шеменьова
Дата внесення: 27 Жов 2021 06:47
Останні зміни: 27 Жов 2021 06:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37803

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу