Провідні тенденції розвитку духовної культури педагога

Вінник, Наталія Дмитрівна та Кутішенко, Валентина Петрівна (2020) Провідні тенденції розвитку духовної культури педагога Неперервна освіта: здобутки, проблеми, перспективи: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, приуроченої 80-річчю від дня заснування Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (м. Тернопіль, Укра. с. 37-41.

[thumbnail of N_Vinnyk_NO_IL.pdf] Текст
N_Vinnyk_NO_IL.pdf

Download (260kB)

Анотація

В статті зазначено, що для заохочення дитини до духовності вчитель сам повинен стати носієм вищих духовних цінностей. Для діагностики духовної культури було розроблено методику «Духовна культура педагога». Було виділили одинадцять видів духовно-професійних прагнень, які відповідають структурі особистості, педагогічній діяльності, професіографічним вимогам до особистості вчителя. Результати методики дозволяють встановити зв’язок між рівнем розвитку особистісних якостей і здібностей, які характеризують духовну культуру та їх розвиненістю на рефлексивному, ціннісному і творчому рівнях. Також означено провідні тенденції, що характеризують процес розвитку духовної культури педагога.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: духовність; духовна культура; духовно-професійні прагнення; педагогічна діяльність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра психології особистості та соціальних практик
Користувач, що депонує: Кандидат Наталія Дмитрівна Вінник
Дата внесення: 05 Лист 2021 07:54
Останні зміни: 28 Груд 2021 07:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38154

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу