Дизайн книги. Синтез змісту і форми: мистецькі та наукові аспекти

Здор, Оксана Григорівна (2020) Дизайн книги. Синтез змісту і форми: мистецькі та наукові аспекти Матеріали 25-ї Міжнародної науково-практичної конференції Ерделівські читання. с. 267-281.

[thumbnail of ZdorOG_articleErdely2020.pdf] Текст
ZdorOG_articleErdely2020.pdf

Download (309kB)

Анотація

Стаття присвячена мистецтву книги, формуванню художнього образу книги у взаємодії тексту й зображень, впливу історичного і мистецького контексту на дизайн книги. У статті висвітлюється питання розуміння книги цілісним і функціональним художнім об’єктом, хоча мистецтво книги знає час, коли цінність видання визначалась ілюстраціями та декором, творами декоративно-ужиткового мистецтва та графіки, які «експонувались» на сторінках книги. Стисло розглянуто теорію книжкової форми В. Фаворського. На прикладах ілюстрованої художньої літератури розглянуто зміни у підходах до розуміння книги протягом ХХ ст. Досліджуються можливості книжкової форми, структурних елементів книги. Також стаття акцентує увагу на взаємовпливі та важливості просторово-часового, структурного, образно-ілюстративного і шрифтового рішень книги.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: книга; композиція; макет; графіка; ілюстрація; образ; структура; шрифт
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Оксана Григорівна Здор
Дата внесення: 05 Лист 2021 12:14
Останні зміни: 05 Лист 2021 12:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38215

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу