Багатство киргизького героїчного епосу і його інтерпретації українською мовою: Про переклад Володимира Нарозі киргизького героїчного епосу «Ер-Тоштюк»

Васьків, Микола Степанович (2021) Багатство киргизького героїчного епосу і його інтерпретації українською мовою: Про переклад Володимира Нарозі киргизького героїчного епосу «Ер-Тоштюк» Синопсис: текст, контекст, медіа (27 (2)). с. 124-127. ISSN 2311-259X

[thumbnail of M_Vaskiv_STCM.pdf] Текст
M_Vaskiv_STCM.pdf - Опублікована версія

Download (716kB)
Офіційне посилання: https://synopsis.kubg.edu.ua/index.php/synopsis/is...

Анотація

У статті йдеться про киргизький героїчний епос "Ер-Тоштюк" та його переклад українською мовою, здійснений Володимиром Нарозею. Аналізуються основні мотиви киргизького героїчного епосу, місце "Ер-Тоштюка" в загальній системі киргизького фольклору. Окремо йдеться про типологічні паралелі між "Ер-Тоштюком" і українським фольклором, зокрема казкою "Котигорошко". також ідеться про версифікаційні особливості твору киргизького епосу. Коротко характеризується науковий і творчий, зокрема перекладацький, доробок В.Нарозі, особливості його перекладу величезного за обсягом епосу "Манас". Детально аналізується версифікаційна, лексична і стилістична специфіка перекладу українською мовою епосу "Ер-Тоштюк".

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Киргизький героїчний епос; казка; переклад; "Ер-Тоштюк"; "Манас"; "Котигорошко".
Типологія: Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Факультет журналістики > Кафедра журналістика та нових медіа
Користувач, що депонує: професор Микола Степанович Васьків
Дата внесення: 19 Лист 2021 09:55
Останні зміни: 19 Лист 2021 09:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38807

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу