Емоційна складова української народної вишивки

Сабол, Діана Михайлівна (2021) Емоційна складова української народної вишивки «Україно моя вишивана : етнокультурний та освітньо-виховний потенціал української вишиванки» Збірник тез ІІ Міжнародної онлайн-конференції, присвяченої Всесвітньому дню вишиванки 20 травня 2021 р.. с. 96-98.

[thumbnail of D_Sabol_UMVEtOVPUV_IPO.pdf] Текст
D_Sabol_UMVEtOVPUV_IPO.pdf - Опублікована версія

Download (492kB)
Офіційне посилання: https://sites.google.com/view/vyshyvanka2021/%D0%B...

Анотація

У представлених матеріалах розглядається вишивання як процес катарсису, який відбувається завдяки переживанню певних емоцій під час роботи. Емоції допомагають не лише в гармонізуючому та лікувальному процесах, вони також беруть безпосередню участь у формувальних процесах. Доводиться, що українська народна вишивка - це світ символів, реакція. яка через емоційну складову формує етнічну свідомість. Стверджується, що українська народна вишивка викликає естетичні вищі почуття, які базуються на етнічності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: емоція; українська народна вишивка; позитивні емоції; естетичні емоції; декоративне мистецтво; катарсичний процес; етнічність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра освітнього лідерства
Користувач, що депонує: Людмила Іванівна Меленець
Дата внесення: 29 Лист 2021 14:33
Останні зміни: 29 Лист 2021 14:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39106

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу