Антиамериканізм як глобальний феномен та його український вимір

Бессонова, Марина Миколаївна (2021) Антиамериканізм як глобальний феномен та його український вимір In: Соціально-політичні процеси в Україні та світі у контексті глобалізаційних перетворень. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції., 23 квітня 2021 р., Ірпінь, Університет Державної фіскальної служби України.

[thumbnail of Bessonova-Irpen-2021-confer.pdf] Текст
Bessonova-Irpen-2021-confer.pdf - Опублікована версія

Download (845kB)
Офіційне посилання: https://vb.lka.lt/object/elaba:100592296/MAIN

Анотація

У публікації розглядається питання специфіки сучасного антиамериканізму, який став одним із способів, що використовується місцевими елітами заради маніпуляції та мобілізації пересічних громадян під час тих чи інших стратегічно важливих моментів у суспільно-політичному, економічному, культурному житті своїх власних держав. Україна не є виключенням у цьому. За певних умов, коли критика та негатив щодо США є вигідними для «внутрішнього вжитку» тих чи інших політиків, прояви антиамериканізму активізуються як у країнах, які є одвічними опонентами США, так і у країнах, які є союзниками сучасної Америки. Тому прояви антиамериканізму та активізація негативного ставлення до США під час виборчих перегонів в Україні є відображенням загальносвітової тенденції.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: антиамериканізм; США; Україна; маніпуляції; виборчі кампанії; громадська думка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права
Користувач, що депонує: доцент Марина Миколаївна Бессонова
Дата внесення: 01 Груд 2021 10:18
Останні зміни: 01 Груд 2021 10:18
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39202

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу