Company business processes optimization as an imperative of its economic security

Зеліско, Інна Михайлівна та Cосновська, Ольга Олександрівна та Олійник, Лариса Анатоліївна та Стефківський, Віктор Михайлович та Манаєнко, Ірина Миколаївна (2021) Company business processes optimization as an imperative of its economic security Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu (1). с. 145-153. ISSN 2071-2227, 2223-2362

[thumbnail of I_Zelisko_O_Sosnovska_L_Oliinyk_V_Stefkivskiy_I_Manaienko_NVNGU_1_FITU.pdf] Текст
I_Zelisko_O_Sosnovska_L_Oliinyk_V_Stefkivskiy_I_Manaienko_NVNGU_1_FITU.pdf - Опублікована версія

Download (167kB)
Офіційне посилання: http://nvngu.in.ua/index.php/en/home/1858-engcat/a...

Анотація

Мета статті: розробити алгоритм оптимізації бізнес-процесів суб’єкта підприємництва на прикладі страхової компанії для їх систематизації та забезпечення якості реалізації ключових бізнес-процесів страховика як умови підвищення рівня його економічної безпеки у турбулентному бізнес-середовищі. Методологія. У дослідженні використано загальнонаукові та спеціальні методи пізнання, а саме логічного узагальнення, аналізу, діалектичного синтезу та групування, індукції та дедукції, процесного підходу, факторного аналізу, графічної візуалізації, економіко-математичного моделювання. Результати. Обґрунтовано необхідність оптимізації бізнес-процесів страховика як стратегічно важливого суб’єкта розвитку ринкових відносин. Побудовано логіко-структурну схему взаємозв’язку основних бізнес-процесів страховика, які є взаємопов’язаними та послідовно реалізуються за етапами просування страхової послуги, андерайтингу ризику, перестрахування, укладення договору страхування, формування та розміщення страхових резервів та врегулювання збитків. Систематизовано основні структурні елементи оптимізації бізнес-процесів страховика. Запропоновано методичний підхід до реінжинірингу бізнес-процесів страховика на основі теорії ігор для формування нової моделі бізнес-процесів та підвищення ефективності процесу їх оптимізації. Новизна. Розроблено алгоритм оптимізації бізнес-процесів страховика, що включає процес їх планування, діагностики, впровадження змін і моніторингу для підвищення якості реалізації ключових бізнес-процесів як умови забезпечення економічно безпечного функціонування суб’єкта підприємництва. Практична цінність. Практична цінність отриманих наукових результатів полягає у можливості їх використання у діяльності страхових компаній, що буде сприяти забезпеченню їх стійкого функціонування та розвитку у стратегічній перспективі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бізнес-процеси страховика; оптимізація; клієнтоорієнтована діяльність; технологічність бізнес-процесів; планування; діагностика; реінжиніринг; моніторинг.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 02 Груд 2021 08:51
Останні зміни: 02 Груд 2021 08:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39208

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу