Характеристика проблемних питань тренерської роботи в сучасному спорті

Сушко, Руслана Олександрівна та Комоцька, Оксана Сергіївна (2021) Характеристика проблемних питань тренерської роботи в сучасному спорті збірник тез доповідей V Міжнародної науково-практичної конференції (5). с. 29-31.

[thumbnail of Sushko_R_ Komotska_O.pdf] Текст
Sushko_R_ Komotska_O.pdf

Download (375kB)

Анотація

За визначенням тренер - спеціаліст у виді спорту, який очолює навчально-тренувальну роботу, спрямовану на вдосконалення спортивної майстерності спортсменів та розвиток їх функціональних можливостей. Сучасні підходи функціонування спорту у питаннях фінансування змінили ставлення до тренера з боку меценатів і керівництва, поставивши на один щабель відповідальності за результат зі спортсменами, що в свою чергу спровокувало нівелювання авторитету наставника і потреби у пошуку нових підходів до побудови взаємовідносин тренер – спортсмен. Сучасне суспільство вимагає від тренера результат на кожному рівні багаторічного вдосконалення: батьки, керівництво ДЮСШ, керівництво команд, підпорядкованих клубам, меценати – в дитячо-юнацькому спорті; спонсори, керівництво – у професійному спорті.Вивчені питання тренерської роботи підкреслюють низку специфічних проблем, притаманну саме сучасному спорту.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Тренерська робота; сучасний спорт; проблематика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Руслана Олександрівна Сушко
Дата внесення: 01 Груд 2021 14:27
Останні зміни: 01 Груд 2021 14:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39221

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу