Математична модель для дослідження гіпоксичних станів серцевого м’яза за вірусного ураження

Машкіна, Ірина Вікторівна та Аралова, Наталия Игоревна та Ключко, Олена Михайлівна та Машкін, Валерій Йосипович та Радзієвський, Павло Олександрович та Радзієвська, Марія Петрівна (2021) Математична модель для дослідження гіпоксичних станів серцевого м’яза за вірусного ураження Biotechnologia acta, 14 (4). с. 38-52. ISSN 2410-7751; 2410-776X

[thumbnail of I_Mashkina_N_Aralova_O_Kluchko_V_Mashkin__P_Radziejowski_M_Radziejowska_BA(14№4)_FITU_IK.pdf] Текст
I_Mashkina_N_Aralova_O_Kluchko_V_Mashkin__P_Radziejowski_M_Radziejowska_BA(14№4)_FITU_IK.pdf - Опублікована версія

Download (376kB)
Офіційне посилання: http://biotechnology.kiev.ua/index.php

Анотація

У зв’язку з тим, що одним з основних ускладнень за вірусного ураження SARSCоV-2 є різні патології серцево-судинної системи і, як наслідок, вторинна тканинна гіпоксія, актуальним є пошук засобів для полегшення гіпоксичного стану. Одним із напрямів може бути математичне моделювання цього процесу з наступною імітацією розвитку гіпоксичного стану і подальшої корекції гіпоксії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: функціональна система дихання; транспортування та масообмін дихальних газів; гіпоксичний стан; часткове закупорювання судин.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра комп'ютерних наук і математики
Користувач, що депонує: Ірина Машкіна
Дата внесення: 07 Груд 2021 07:46
Останні зміни: 07 Груд 2021 07:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39324

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу