Показники змагальної діяльності найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА

Латишев, Микола Вікторович та Тропін, Ю.М та Пилипець, О.В. та Пономарьов, В.О. (2021) Показники змагальної діяльності найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА Єдиноборства (3(21)). с. 69-83.

[thumbnail of M_Latyshev_E_3(2).pdf] Текст
M_Latyshev_E_3(2).pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі

Download (971kB)

Анотація

Мета: встановити показники змагальної діяльності найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА з ТОП-10 незалежно від ваги. Матеріал і методи. У дослідженні використовувалися наступні методи: аналіз науково-методичної інформації та джерел Інтернету; узагальнення передового практичного досвіду; аналіз протоколів і відеозаписів змагальної діяльності бійців-жінок з ТОП-10 незалежно від ваги; методи математичної статистики. Вихідні дані виступів найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА взяті з сайту UFC. Результати: аналіз науково-методичної інформації, джерел Інтернет і узагальнення передового практичного досвіду дозволив встановити, що здобута популярність змішаних єдиноборств ММА у світі і різке зростання конкуренції серед бійців вимагають своєчасного вивчення змагальної діяльності провідних спортсменів для внесення змін в навчально-тренувальний процес і підготовку до змагань. Проведений аналіз рейтингу ТОП-10 кращих бійців-жінок незалежно від ваги показав, що в нього входять по чотири спортсмена легчайшої та мінімальної вагової категорії і два бійця-жінки найлегчайшої вагової категорії. В ТОП-10 найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА незалежно від ваги входять чотири представника США, два спортсмена з Бразилії та по одному бійцю з Киргизстана, Китаю, Польщі і Нідерландів. Висновки. Результати аналізу змагальної діяльності ТОП-10 найсильніших бійців-жінок змішаних єдиноборств ММА незалежно від ваги показали, що бійці завдають за хвилину більше ударів (від 2,80 до 6,55), ніж пропускають (від 2,12 до 5,28). Найбільша кількість ударів проводять в стійці (від 48 % до 85 % від загальної кількості усіх проведених ударів), потім в клінчі (від 4 % до 43 %) і в партері (від 1 % до 40 %). Найбільша кількість ударів проходять в голову (від 41 % до 82 %), потім по корпусу (від 13 % до 38 %) і по ногам (від 3 % до 33 %). Найсильніші бійці-жінки проводять захист від тейкдаунов ефективніше (від 63 % до 100 %), ніж від ударів (від 47 % до 67 %). Спроб проведення тейкдаунов за 15 хвилин більше (від 0,50 до 3,21), ніж виконання сабмішена за 15 хвилин (від 0,08 до 1,71).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: змішані єдиноборства ММА; змагальна діяльність; найсильніші бійці-жінки.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Микола Вікторович Латишев
Дата внесення: 08 Груд 2021 07:17
Останні зміни: 08 Груд 2021 07:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39380

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу