Сучасні драматургічні антології: панорама драматургічної динаміки чи спроба канонотворення?

Бондарева, Олена Євгенівна (2021) Сучасні драматургічні антології: панорама драматургічної динаміки чи спроба канонотворення? “(Не)можливість канону: світова література / література українська”.. с. 11-14.

[thumbnail of O_Bondareva_Konf_2021_6_IF.pdf] Текст
O_Bondareva_Konf_2021_6_IF.pdf

Download (278kB)

Анотація

Антологізація сучасного літературного процесу в Україні є його неодмінним маркером і водночас відповіддю на частину викликів, що постають перед сучасною культурою з її інтенсивністю та швидкоплинністю. З сучасною українською драматургією, де вихід окремої книжки п’єс одного драматурга є радше винятком, аніж тенденцією, читачі та театри знайомляться переважно через драматургічні антології, яких у незалежній Україні видано вже 25. Тому логічно поміркувати, що формують і що змінюють у нашій рецепції драматургічного процесу такі формати та яку специфіку вони транслюють у своїй динаміці.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: антології; колекції; наклади; розрив комунікації
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 09 Груд 2021 08:27
Останні зміни: 09 Груд 2021 08:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39443

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу