«Вірний шлях для праці…»: кар’єрні щаблі генерал-хорунжого Антона Пузицького у період інтернування Армії УНР у Польщі (1921-1922 рр.)

Срібняк, Ігор Володимирович та Палієнко, Марина Ганнадіївна (2021) «Вірний шлях для праці…»: кар’єрні щаблі генерал-хорунжого Антона Пузицького у період інтернування Армії УНР у Польщі (1921-1922 рр.) Колективна (три і більше авторів). Człowiek w historii vs historia człowieka: Monografia zbiorowa. Międzynarodowy konsorcjum naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra, Warszawa-Paryż.

[thumbnail of I_Sribnyak_M_Paliienko_CwHvsHC_2021_IFF.pdf] Текст
I_Sribnyak_M_Paliienko_CwHvsHC_2021_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (33MB)
Офіційне посилання: https://iff.kubg.edu.ua/images/stories/Departament...

Анотація

У розділі висвітлено особливості проходження генерал-хорунжим Антоном Пузицьким військової служби у складі Армії УНР у часі її інтернування в таборах Польщі протягом 1921-1922 рр. – спочатку в якості заступника начальника Кулеметної дивізії, а потім командира 5-ої Херсонської стрілецької дивізії. З передислокацією дивізії до Стшалково А.Пузицький був також призначений начальником групи інтернованих Військ УНР у цьому таборі. За час перебування на цій посаді докладав зусиль для зміцнення дисципліни серед інтернованого українського вояцтва та налагодження фахового військового навчання. Вирізнявся впертою та непоступливою вдачею, особисто долучився до ліквідації одного з таборових драматичних товариств, використовував військову цензуру як засіб боротьби з редколегією «живої» таборової газети «Промінь».

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Антон Пузицький; табір; інтерновані вояки-українці; Армія УНР; Польща
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 15 Груд 2021 09:19
Останні зміни: 04 Січ 2022 12:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39670

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу