Українські таборові часописи полонених вояків-українців царської армії у Німеччині та Австро-Угорщині, 1915-1918 рр. (історіографія та джерела)

Срібняк, Ігор Володимирович та Голоско, Світлана Михайлівна (2021) Українські таборові часописи полонених вояків-українців царської армії у Німеччині та Австро-Угорщині, 1915-1918 рр. (історіографія та джерела) Колективна (три і більше авторів). Człowiek w historii vs historia człowieka: Monografia zbiorowa. Międzynarodowy konsorcjum naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra, Warszawa-Paryż.

[thumbnail of I_Sribnyak_S_Holosko_CwHvsHC_2021_IFF.pdf] Текст
I_Sribnyak_S_Holosko_CwHvsHC_2021_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (33MB)
Офіційне посилання: https://iff.kubg.edu.ua/images/stories/Departament...

Анотація

У статті здійснено аналіз стану історіографічної розробленості проблеми функціонування таборової преси, яка видавалась полоненими українцями царської армії у Фрайштадті (Австро-Угорщина) та Раштаті, Вецлярі, Зальцведелі (Німеччина) у 1915-1918 рр. Авторами зроблено висновок, що дана тема зберігає свою дослідницьку перспективу, і насамперед з огляду на те, що матеріали таборової преси до сьогодні ще не уведені до наукового обігу в достатній мірі, між тим вони мають значний джерелознавчий потенціал, і зокрема – для об’єктивного відтворення таборового повсякдення полонених вояків-українців.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: часопис; полонені вояки-українці; преса; табір; стаття; Союз визволення України; Німеччина
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 16 Груд 2021 13:14
Останні зміни: 04 Січ 2022 12:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39759

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу