Пам’ять про Симона Петлюру в сучасній Україні

Срібняк, Ігор Володимирович (2021) Пам’ять про Симона Петлюру в сучасній Україні Колективна (три і більше авторів). Symon Petlura. Przywódca niepodległej Ukrainy: monograph. Instytut Pamięci Narodowej, Polska, Warszawa.

[thumbnail of I_Sribnyak_SP.PNU_2021_IFF.pdf] Текст
I_Sribnyak_SP.PNU_2021_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (270kB)
Офіційне посилання: https://ipn.gov.pl/pl/publikacje/ksiazki/149848,Sy...

Анотація

У дослідженні аналізуються різні аспекти історичної пам’яті про голову Директорії та головного отамана Військ УНР Симона Петлюру, який завжди залишатиметься символом визвольної боротьби українського народу. На користь цього свідчить десятки вулиць, названі його іменем, пам’ятні дошки, барельєфи та вже й пам’ятники, які встановлюються в різних містах України. Таким чином пам’ять про Симону Петлюру залишається завжди живою в серцях українців – патріотів своєї Батьківщини, та весь час кликатиме український народ до розбудови української демократичної європейської держави, а також до її збройного захисту від агресивних зазіхань з боку нинішніх правонаступників червоної Москви.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Симон Петлюра; історична пам’ять; пам’ятник; мурал; Україна
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 16 Груд 2021 13:16
Останні зміни: 04 Січ 2022 13:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39760

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу