Бойові наративи в системі сучасних геополітичних інформаційних війн (досвід російсько-української гібридної інформаційної війни 2014–2021 рр.)

Курбан, Олександр Васильович (2021) Бойові наративи в системі сучасних геополітичних інформаційних війн (досвід російсько-української гібридної інформаційної війни 2014–2021 рр.) Синопсис: текст, контекст, медіа (27(3)). с. 149-158.

[thumbnail of O_Kurban_STKM_27_IJ.pdf] Текст
O_Kurban_STKM_27_IJ.pdf

Download (1MB)

Анотація

Актуальність представленого в статті дослідження полягає в особливостях і специфіці проблематики роботи з контентом у сучасних медіа. Ці особливості полягають у використанні мультидисциплінарних підходів, що забезпечуватимуть інтегрований ефект. Одним із таких підходів є використання поняття «наратив» у процесах сучасних інформаційних війн, як в інноваційних соціальних, так і в традиційних медіа. Наратив є мультидисциплінарним явищем, це базова одиниця формування тексту в літературознавстві, технологія формування сенсів у філософії, носій ключових меседжів в інтернет-лінгвістиці та засіб пізнання навколишнього середовища в психології.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бойові наративи; геополітична інформаційна війна; російсько-українська гібридна інформаційна війна
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: лаборант Еліна Вікторівна Задорожна
Дата внесення: 17 Груд 2021 09:06
Останні зміни: 17 Груд 2021 09:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39787

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу