Про професійні компетенції журналістів в контексті цифровизації та діверсифікації відеоконтенту

Лісневська, Аліна Леонідівна та Куцай, Тамара Іллівна та Куцай, Ярослава (2021) Про професійні компетенції журналістів в контексті цифровизації та діверсифікації відеоконтенту Колективна (три і більше авторів). The challenges in the development of future specialist: monograph. Galaţi University Press, Galaţi, Romania.

[thumbnail of A_Lisnevska_T_Kutsai_Y_Kutsai_OPCoJitCoDaDoVC.pdf] Текст
A_Lisnevska_T_Kutsai_Y_Kutsai_OPCoJitCoDaDoVC.pdf

Download (5MB)

Анотація

Наявність інструментів для виробництва відео стало великим стимулом для вмісту, створеного користувачами. Завдяки цифровізації відбувається трансформація традиційних жанрів і з’являються нові моделі поширення контенту. Для привернення уваги аудиторії до різних тем широко використовується відеосюжет. Це дозволяє створювати цікавий контент, тому навчальні заклади мають переконатися, що студенти-журналісти знають, як використовувати його методики, і водночас знають професійні стандарти. Мультимедійні журналісти, які набувають різноманітних навичок, пов’язаних із виробництвом контенту, повинні постійно відточувати їх, щоб залишатися конкурентоспроможними на медіаринку, оскільки їм доводиться не відставати не лише від своїх колег, а й від висхідних зірок YouTube та інших впливових осіб у соціальних мережах. Опитування, яке ми провели серед студентів журналістики та зв’язків з громадськістю Київського університету імені Бориса Грінченка та Київського національного торговельно-економічного університету, показало, що більшість із них переглядають відеоролики переважно для розваги. Це також виявило певний рівень байдужості до поточних справ та живий інтерес до культури. У так звану еру постправди розвиток критичного мислення та розуміння загальнолюдських цінностей має бути в основі підготовки майбутніх журналістів незалежно від тем, які вони вирішують висвітлювати. Оскільки аудіовізуальний контент стає все більш поширеним, студентам важливо зрозуміти його природу та навчитися – під час практичної роботи з експериментальними мультимедійними платформами своїх університетів – як створити високоякісний відеопродукт, який пропагує те, що є правдивим, гуманним і що зближує людей.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Додаткова інформація: Lisnevska А., Kutsai T., Kutsai Y. On professional competencion of journalists in the context of digitalization and diversification of videocontent // The challenges in the development of future specialists/ Collective monograph / editors Gina Aurora Necul, Dr.Prof. Viktor Koval/ - Galati : Galati University Press, 2021. 254 p. P. 42-53.
Ключові слова: відеосюжет; журналістські компетенції; диверсифікація контенту та відеоформ; цифровізація; медіаграмотність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра журналістика та нових медіа
Користувач, що депонує: лаборант Софія Олександрівна Гуменюк
Дата внесення: 17 Груд 2021 09:27
Останні зміни: 17 Груд 2021 09:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39831

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу