Рефлексійна культура як необхідна компонента професійної підготовки сучасних фахівців дошкільної освіти

Кондратець, Інна Вікторівна (2021) Рефлексійна культура як необхідна компонента професійної підготовки сучасних фахівців дошкільної освіти In: Актуальні проблеми дошкільної та спеціальної освіти: Матеріали IV Міжнародних педагогічних читань пам’яті професора Т.І.Поніманської, 12 листопада, 2021 р., Рівне, Україна.

[thumbnail of І_Кondratets_RKNKPPSFDO.pdf] Текст
І_Кondratets_RKNKPPSFDO.pdf

Download (479kB)

Анотація

Термін «рефлексія» походить від латинського «rеflехiо», що буквально трактується як «звернення назад, відображення». Аналіз наукової літератури дозволяє визначити основні філософські позиції тлумачення рефлексії (принцип людського мислення; процес пізнання; діяльність, що впливає на духовний розвиток особистості); психологічні (рефлексійний вихід людини за межі власної життєдіяльності, який потребує додаткових процедур і логічного знання; взаємодія кооперативного, особистісного, комунікативного інтелектуального та аксіологічного аспектів у здійсненні рефлексії) і педагогічні (самоспостереження, самопізнання, самоаналіз; оцінювання себе, власної діяльності й оточення; усвідомлення індивіда, як сприймають, знають, розуміють його інші).

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: рефлексійна культура; професійна підготовка сучасних фахівців дошкільної освіти;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 21 Груд 2021 11:27
Останні зміни: 21 Груд 2021 14:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39920

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу