Формування глядацької та виконавської культур у дітей старшого дошкільного віку: змістовий контекст театрального образотворення

Кондратець, Інна Вікторівна та Довбня, Софія Олегівна та Топалова, Марія (2021) Формування глядацької та виконавської культур у дітей старшого дошкільного віку: змістовий контекст театрального образотворення Колективна (три і більше авторів). Педагогіка і психологія постмодернізму: цінності, компетентності, діджиталізація: колективна монографія. Heilberg IT Solutions UG (haftungsbeschränkt) InterGING Verlag, Aerzen.

[thumbnail of Inna Kondratets_Sopfiia Dovbnia_Topalova Mariya_monograph_2021.pdf] Текст
Inna Kondratets_Sopfiia Dovbnia_Topalova Mariya_monograph_2021.pdf

Download (927kB)
Офіційне посилання: https://doi.org/10.192219/978-3-946407-10-2/

Анотація

У статті здійснено психолого-педагогічний аналіз понять «театральне мистецтво», «театралізована діяльність» та феномену «театралізоване образотворення» як простору, у якому кожна дитина може апелювати до самовизначення та самопроявлення під час занурення у театральну атмосферу. Означено змістовий контекст створення театрально-мистецького розвивального середовища, яке забезпечить психологічний комфорт кожній дитині; дасть відчуття захищеності і впевненості в собі; створить умови для саморозгортання й реалізації творчого потенціалу дітей. Визначено діагностуючий інструментарій дослідження рівнів готовності дітей до театрального образотворення, Описано алгоритми формування глядацької та виконавської культури в дітей старшого дошкільного віку.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: театральне мистецтво; театр; театралізована діяльність; театральне образо творення; театрально-мистецьке розвивальне середовище; глядацька та виконавська культура; діти старшого дошкільного віку.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Марина Сергіївна Науменко
Дата внесення: 23 Груд 2021 12:44
Останні зміни: 23 Груд 2021 12:49
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40113

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу