Електронні засоби комунікації як засіб дистанційної підтримки осіб з наслідками органічних уражень мозку

Овчаренко, Марина Сергіївна (2021) Електронні засоби комунікації як засіб дистанційної підтримки осіб з наслідками органічних уражень мозку Діти з особливими потребами: Від рівних прав - до рівних можливостей. Матеріали VII Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки та психології. с. 148-151.

[thumbnail of Ovcharenko_EZKZDPONOYM_KSIO.pdf] Текст
Ovcharenko_EZKZDPONOYM_KSIO.pdf

Download (1MB)

Анотація

За останні роки в Україні стрімко збільшуються показники випадків органічних уражень головного мозку. Зокрема, в Україні щорічно мають місце понад 100000 випадків інсульту, відтак кожні п’ять хвилин щонайменше одна особа потерпає від гострого порушення мозкового кровообігу. Приблизно у третини осіб різного віку, які мають органічні ураження головного мозку, наявні мовленнєві порушення – дизартрія, дитяча афазія, афазія, а також порушення голосу. При цьому у них або взагалі відсутнє експресивне мовлення, або виявляються значні труднощі під час включення в активне мовлення, що призводить до їх комунікативної пасивності та соціальної ізоляції. Прикладом сучасної підтримки осіб з органічними ураженнями мозку є електронні засоби комунікації. Вони дають змогу проводити змістовні, інтерактивні та цікаві логопедичні заняття, не залишаючи власних осель або лікарень. Різні типи електронних засобів комунікації надають можливість продовжувати логопедичну роботу відповідно до потреб осіб з порушеннями мовлення внаслідок органічних уражень мозку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: органічні ураження головного мозку; мовлення; підтримка; електронні засоби комунікації
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Викладач Марина Сергіївна Овчаренко
Дата внесення: 28 Груд 2021 08:14
Останні зміни: 28 Груд 2021 08:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40139

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу