Шляхи співпраці з батьками вихованців закладу дошкільної освіти: який з них найбільш дієвий

Літіченко, Олена Дмитрівна та Коваленко, Олена Володимирівна (2021) Шляхи співпраці з батьками вихованців закладу дошкільної освіти: який з них найбільш дієвий Grail of science.

[thumbnail of О_Kovalenko_O_Litichenko_GofS_11_2021_PI.pdf] Текст
О_Kovalenko_O_Litichenko_GofS_11_2021_PI.pdf - Опублікована версія

Download (485kB)

Анотація

У статті обґрунтовано давно назрілу необхідність перегляду і урізноманітнення форм взаємодії педагогів з батьками вихованців закладу дошкільної освіти. Представлено ретроспективний аналіз організації співпраці з батьками вихованців дошкільного закладу в історії дошкільної освіти. Цитуванням низки вітчизняних нормативно-правових документів доведена увага держави і суспільства до ролі сім’ї у вихованні власних дітей та необхідності педагогізації батьків вихованців. На основі опрацювання вітчизняних і зарубіжних психолого-педагогічних досліджень підкреслена необхідність удосконалення та урізноманітнення традиційних форм взаємодії з батьками малюків з огляду на зміну інтересів та світобачення молодих батьків покоління Z. На основі результатів, отриманих в ході дослідження серед педагогів ЗДО представлена необхідність використання у взаємодії з батьками вихованців ІКТ та організація роботи щодо підвищення рівня їх ІКТ компетентностей.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: взаємодія ЗДО з батьками; інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ); покоління Z; заклад дошкільної освіти (ЗДО) тощо.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: О.Д. Літіченко
Дата внесення: 28 Груд 2021 12:00
Останні зміни: 28 Груд 2021 12:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40263

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу