Аналіз діяльності центрів соціальних служб м. Києва щодо надання соціальної допомоги сім’ям учасників АТО/ООС

Дуля, Аліна Володимирівна (2021) Аналіз діяльності центрів соціальних служб м. Києва щодо надання соціальної допомоги сім’ям учасників АТО/ООС Збірник матеріалів ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Соціальна робота: виклики сьогодення. Інноваційні соціальні проєкти та волонтерські практики». с. 75-78.

[thumbnail of A_Dulia_ADZSS_IL.pdf] Текст
A_Dulia_ADZSS_IL.pdf

Download (367kB)

Анотація

Складна політична ситуацією в Україні, тимчасова окупація її частини та продовження проведення АТО/ООС на Сході України, у період з 2014 року по сьогодні, зумовило появу нової групи отримувачів соціальних послуг – учасники АТО/ООС та члени їхніх сімей. Сім’ї учасників АТО/ООС – це сім’ї, які можуть характеризуються нестійкістю, недостатнім виховним потенціалам, дефіцитом прояву позитивних почуттів, почуттям самотності, тривожності, страху, порушенням функціонування сім’ї, труднощами у взаємовідносинах та небезпекою розпаду родини. Дані сім’ї належать до групи ризику, і можуть опинитись у складних життєвих обставинах через такі соціальні фактори, як: труднощі в соціальній адаптації; бойова психічна травма в учасників АТО/ООС та вторинна психологічна травматизація членів їхніх сімей; втрата здатності до самообслуговування учасника бойових дій через інвалідність; загибель учасника АТО/ООС; підвищення рівня агресивності; вживання алкоголю та психоактивних речовин; безробіття учасника бойових дій, який завершив службу; погіршення матеріальних та житлово-побутових умов.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: учасники АТО/ООС; сім'ї учасників АТО/ООС; центри соціальних служб; соціальна допомога
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Аліна Володимирівна Дуля
Дата внесення: 28 Груд 2021 13:05
Останні зміни: 28 Груд 2021 13:05
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40278

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу