Проблема створення електронного підручника для вищої школи в умовах сучасних парадигмальних змін

Хоружа, Людмила Леонідівна та Ярова, І.Б. (2021) Проблема створення електронного підручника для вищої школи в умовах сучасних парадигмальних змін Молодий вчений (7(95)). ISSN 2304–5809

[thumbnail of Khoruzha L. Approbation of the article.pdf] Текст
Khoruzha L. Approbation of the article.pdf

Download (834kB)
Офіційне посилання: https://molodyivchenyi.ua/index.php/journal/articl...

Анотація

У статті розглянуто особливості підручникотворення в епоху парадигмальних змін, окреслено основні особливості парадигмальних зміни ХХІ століття, що суттєво впливають на свідомість та особливості мислення сучасного покоління, наведено основні характеристики покоління «Z». Сучасні дослідники активно вивчають особливості світобачення різних поколінь з метою адаптації навчальних програм до їхніх вимог та запитів часу. У статті викладено результати опитування студентів щодо бачення найзручнішого електронного підручника та з’ясовано, що сучасні університети практично не задовольняють по- треб студентів щодо наявності електронних підручників, а наявні екземпляри найчастіше є скан-копією паперового варіанту. На основі опитування студентів, у статті висвітлено основні вимоги до електронного підручникотворення в епоху парадигмальних змін.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: підручникотворення; електронний підручник; парадигмальні зміни; покоління «Z»; студентоцентризм
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 28 Груд 2021 13:51
Останні зміни: 28 Груд 2021 13:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40301

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу