Стрес і стресостійкість спортсменів

Кулаков, Богдан Сергійович та Коротя, Володимир та Совгіря, Тетяна (2021) Стрес і стресостійкість спортсменів Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції. с. 216-219.

[thumbnail of B_Kulakov_FZFVS.pdf] Текст
B_Kulakov_FZFVS.pdf

Download (776kB)

Анотація

Стрес і занепокоєння впливає на самопочуття спортсменів, а отже і на результативність виступу на змаганнях. Багато спортсменів щосили намагаються впоратися зі стресом і тривогою, які виникають разом із великими навантаженнями під час тренувань, вимогами їх виду спорту, а також під тиском родини та друзів. Спортивні тренери повинні бути впевнені, що вони допомагають своїм спортсменам використовувати методи, які допомагають знизити рівень стресу та занепокоєння. Спортсмени по-різному реагують на стрес. Часто спортсмени не справляються зі стресом належним чином і не знають, як впоратися зі стресом, тому їм доводиться звертатися за допомогою ззовні. Здорові способи боротьби зі стресом для спортсменів – це займатися приємними справами, дбати про своє тіло, зберігати позитивний погляд на речі, підтримувати позтивний настрій, практикувати методи релаксації, розмовляти з іншими та отримувати допомогу від професіонала.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: стрес; стресостійкість; спортсмени
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 04 Січ 2022 13:18
Останні зміни: 04 Січ 2022 13:18
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40400

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу