Особливості впливу психологічних стресорів на спортсменів які займаються різними видами єдиноборств

Поляничко, Олена Миколаївна та Кулаков, Богдан Сергійович (2022) Особливості впливу психологічних стресорів на спортсменів які займаються різними видами єдиноборств Колективна (три і більше авторів). Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o, Czech Republic.

[thumbnail of O_Polianychko_B_Kulakov_FZFVS.pdf] Текст
O_Polianychko_B_Kulakov_FZFVS.pdf

Download (743kB)

Анотація

Спортсмени-єдиноборці зазвичай самотужки намагаються впоратися зі стресом і тривогою, які виникають разом із великими навантаженнями під час тренувань і спортивних змагань. Психіка спортсменів по різному реагує на стрес, У звичайних умовах спортивного тренування, психологічні стресори сприяють виникненню складних реакцій організму, що збільшує вирогідність виникнення несприятливих ситуацій для спортсмена та команди [1]. Хронічний стрес призводить до несприятливих змін функціонального стану у психологічній і фізіологічній сферах організму спортсмена [2] та погіршення способу життя [3], що може призвести до розвитку серцево-судинних, метаболічних та психічних патологій [4]. Загальновідомо, що фізичні вправи самі по собі відіграють важливу роль у регулюванні стресостійкості організму спортсмена, оскільки заняття фізичним вправами сприяють розвитку регуляторних механізмів контролю гострого та хронічного стресу, захисних психологічних функцій [5].

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: стре; єдиноборства; психологічні стресори; спортсмени
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 11 Лют 2022 11:35
Останні зміни: 11 Лют 2022 11:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40745

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу