Психолого-педагогічні аспекти взаємодії учасників освітнього процесу в умовах парадигмальних змін

Козир, Маргарита Валентинівна (2022) Психолого-педагогічні аспекти взаємодії учасників освітнього процесу в умовах парадигмальних змін In: «Інноваційні наукові дослідження у галузі педагогіки та психології», 11-12 лютого 2022 року, Запоріжжя.

[thumbnail of Kozyr_M_ZP_PEDCONF_2022_PI.pdf] Текст
Kozyr_M_ZP_PEDCONF_2022_PI.pdf

Download (879kB)
Офіційне посилання: http://www.zhu.edu.ua/

Анотація

У доповіді авторка зазначає, що соціальна потреба в закладах нового покоління вимагає особливої уваги до інноваційних процесів, до того, що заважає та сприяє створенню та розповсюдженню педагогічних інновацій. На думку доповідачки, новим у педагогіці є не лише ідеї, підходи, методи, технології, які ще не використовувались, а й сукупність елементів або окремих елементів педагогічного процесу, що дозволяють ефективно вирішити проблему творчого розвитку особистості. Однією з особливостей сучасної системи освіти є співіснування двох стратегій організації навчання – традиційної та інноваційної. У педагогічному середовищі говорять про небажання великої кількості викладачів брати участь у інноваціях. Прагнення викладача забезпечити максимальну відповідність навчального процесу вимогам освітньої системи призводить до того, що студент використовується як засіб діяльності нарівні з іншими, передбачений новітніми педагогічними технологіями. Авторка доходить висновку, що за таких умов розвиток учасників педагогічного процесу відбувається переважно як об’єктивно обмежений предметно-професійними вимогами технології чи методології.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: аспекти взаємодії; освітній процес; парадигмальні зміни; психолого-педагогічні аспекти; учасники освітнього процесу
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: к.п.н. Маргарита Валентинівна Козир
Дата внесення: 02 Черв 2022 10:41
Останні зміни: 02 Черв 2022 10:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41179

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу