Нагальні питання освіти з питань безпеки у зв’язку з війною в Україні

Заплатинський, Василь Миронович (2022) Нагальні питання освіти з питань безпеки у зв’язку з війною в Україні Проблеми цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності: сучасні реалії України: Матеріали УІІІ Всеукраїнської заочної науково-практичної конференції.. с. 50-51.

[thumbnail of V_Zaplatynskyi_PCZBZ_KUBG.pdf] Текст
V_Zaplatynskyi_PCZBZ_KUBG.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://kztdop.ipf.npu.edu.ua/

Анотація

Безпека людини та суспільства є однією з ключових потреб. Забезпечення безпеки відбувається на всіх рівнях від міжнародного та загальнодержавного і до особистісного. Освіта з питань безпеки відіграє одну з ключових ролей у забезпеченні безпеки окремої особи та суспільства в цілому. Вона є необхідним елементом формування особистості сучасного і майбутнього суспільства. Повномасштабна війна, яка розпочалась 24.02.2022 року стала особливим викликом щодо освіти з питань безпеки. Слід відмітити, що воєнні дії на сході України які тривали з 2014 року недостатньо вплинули на розширення та зміну тематики освіти з питань безпеки. Щоправда зміни таки відбувались, В першу чергу вони торкнулися старшої школи, зокрема відбулась зміна назви предмету «Захист Вітчизни» на «Захист України». Змінилася тематика цього предмету та предмету «Основи здоров’я» який сьогодні трансформується у предмет «Безпека, здоров’я та добробут».

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: освіта; безпека; компетентність; стандарти; програми
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра природничо-математичної освіти і технологій
Користувач, що депонує: Доцент Василь Миронович Заплатинський
Дата внесення: 29 Черв 2022 15:05
Останні зміни: 29 Черв 2022 15:05
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41211

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу