Особливості соматичного навчання студентів

Каюн, Олександра Володимирівна та Літвінова, Ксенія Юріївна (2021) Особливості соматичного навчання студентів Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції. с. 308-310.

[thumbnail of O_Kaiun_Konf_2021_FZFVS.pdf] Текст
O_Kaiun_Konf_2021_FZFVS.pdf

Download (2MB)
Офіційне посилання: https://kubg.edu.ua

Анотація

В умовах швидкоплинного сьогодення є необхідність в реформуванні освітньої сфери та галузі фізичної культури та спорту. Це пов'язано з необхідністю адаптації до нових та стрімко розвиваючих реалій життя, відновлення організму після тривалого часу дистанційного навчання, зростанням психологічного навантаження на студентську молодь. В західних країнах невід'ємною частиною системі навчання є сфера соматичного виховання, яка майже абсолютно не використовується в рамках фізичного виховання студентів та в наукових спільнотах. Зарубіжні колеги використовують методи соматичного навчання саме для розвитку усвідомлення, покращення здоров'я та розвитку важливих фізичних навичок, таких як координація та гнучкість. Є гостра необхідність в моденерізаціїї сучасної системи фізичного виховання та пошуку сучасних підходів у роботі з психофізіологічним станом студентів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Соматичне навчання; студенти; фізичне виховання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Олександра Володимирівна Каюн
Дата внесення: 08 Черв 2022 14:04
Останні зміни: 08 Черв 2022 14:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41281

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу