Сучасні підходи використання соціальних мереж у підвищенні пізнавального інтересу студентів до вивчення іноземної мови

Бровко, Катерина Андріївна (2022) Сучасні підходи використання соціальних мереж у підвищенні пізнавального інтересу студентів до вивчення іноземної мови Acta Paedagogiсa Volynienses (2). с. 47-53.

[thumbnail of K_Brovko_SPVSMPPISVIM.pdf] Текст
K_Brovko_SPVSMPPISVIM.pdf

Download (504kB)
Офіційне посилання: http://journals.vnu.volyn.ua/index.php/pedagogy/ho...

Анотація

У статті розглянуто потенційні можливості та особливості сучасних підходів використання соціальних мереж як засобу активізації пізнавального інтересу студентів до вивчення іноземної мови. Наведено статистичні дані проведеного у 2021 р. дослідженні аналітичною компанією «R&B Group» в галузі досліджень ринку і рекламної діяльності щодо найпопулярніших соціальних мереж у світі за кількістю користувачів. Здійснено їх аналітичний аналіз. Здійснено аналіз ключового поняття дослідження «соціальні мережі» з точки зору різних наукових підходів. Акцентовано увагу на історичному започаткуванні терміну «соціальні мережі». Окреслено освітні функції використання соціальних мереж Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, TikTok на практичних заняттях з іноземної мови та окреслено їх освітньо-пізнавальні можливості. Обґрунтовано технології їх використання під час проведення практичних занять з іноземної мови. Наведено приклади творчих завдань із залученням соціальних мереж, які доцільно використовувати на практичних заняттях з іноземної мови з метою активізації пізнавального інтересу студентської молоді. Представлено фрагменти авторської технології використання інтерактивних вправ та завдань спрямованих на вивчення лексичних одиниць, граматичних та орфографічних навичок, аудіювання та на закріплення вивченого матеріалу. Доведено, що проведення практичних занять з іноземної мови з використанням соціальних мереж, сприяє реалізації принципу доступності навчання, зручності, великої інформативності, неформальності навчання, сприятливого емоційного фону, оптимізації освітнього процесу, індивідуального підходу в навчанні, а також створює міцне підґрунтя для активізації пізнавального інтересу студентів, самонавчання і саморозвитку, формування навичок комунікації та кооперації між викладачем та студентом у позааудиторний час, долають будь-які бар’єри в обмеженості доступу до навчання, роблять його нестандартним і цікавим.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальні мережі; іноземна мова; пізнавальний інтерес; Web-сервіси.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Катерина Андріївна Бровко
Дата внесення: 15 Черв 2022 05:58
Останні зміни: 15 Черв 2022 05:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41346

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу