Соціально-педагогічна робота з особами, які перебувають на обліку в органах пробації України

Суліцький, Вадим Володимирович (2022) Соціально-педагогічна робота з особами, які перебувають на обліку в органах пробації України Колективна (три і більше авторів). Theoretical foundations of pedagogy and education: collective monograph. PRIMEDIA eLaunch, США, Boston.

[thumbnail of V_Sulitskyi_Monograph_SPSR__IL.pdf] Текст
V_Sulitskyi_Monograph_SPSR__IL.pdf

Download (380kB)
Офіційне посилання: https://primediaelaunch.com/

Анотація

Станом на 2022 рік криміногенна ситуація в Україні характеризується тенденцією до зменшення кількості зареєстрованих кримінальних порушень і злочинів. Так, впродовж цього року зареєстровано понад 43 тисяч кримінальних правопорушень. Рівень злочинності знизився приблизно на 25%. розпочато майже 500 кримінальних проваджень за колабораціонізм. 76 осіб вже отримали повідомлення про підозру. Зафіксовано понад 7700 майнових злочинів, з яких понад 7300 — крадіжки. Майже 1900 осіб встановлені, їм повідомлено про підозру. Зареєстровано понад 9 тисяч автопригод, в яких загинуло 373 особи. Кількість дорожньо-транспортних правопорушень зменшилося майже у 4 рази [1; 2]. Але, рівень латентної злочинності в Україні, на думку багатьох юристів, у 3-4 рази більше за офіційну статистику. За даними Генеральної прокуратури України, в 2021 році обліковано 299160 кримінальних правопорушень. Серед 33351 виявлених осіб, які вчинили злочини, 21,2% раніше ставали на злочинний шлях, із яких кожний другий мав незняту або непогашену судимість, 6,4% вчинили злочин у групі, 6,6% знаходились у стані алкогольного сп’яніння; 9,5% – жінки, 1,9% – неповнолітні. Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у вчинені злочинів, які на момент учинення злочину не працювали і не навчалися, становила 71,6%, безробітних – 7,6% [3]. Така ситуація є загрозою не тільки для кожного громадянина держави, але й для суспільства загалом, що негативно впливає на внутрішню безпеку країни. Швидкий темп сучасного життя, а також різноманітні непередбачувані ситуації у світі, без сумніву, мають свій вплив і диктують умови не лише для розвитку науки та техніки, а й для законодавства, що зачіпає всі сфери суспільного життя, в тому числі і Державну Установу «Центр пробації» Міністерства Юстиції України. Варто зазначити, що розвиток України як демократичної, соціальної та правової держави дедалі більше залежить від утвердження людяності, гуманності в стосунках між різними членами суспільства. Соціум став приділяти більшу увагу дотриманню прав людини, зокрема в уповноважених органах (філіях) Державної установи «Центр пробації» (далі – центр пробації), а також зацікавленість у поверненні до правослухняної поведінки людей, які вчинили кримінальне порушення та були притягнуті до кримінального покарання, що не пов’язане з позбавленням волі.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: особа; соціально-педагогічна робота; конфлікт із законом; органи пробації; виховання; оцінка ризику
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: доцент Вадим Володимирович Суліцький
Дата внесення: 29 Черв 2022 06:42
Останні зміни: 29 Черв 2022 06:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41476

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу