Дидактичні активності Марії Аврамівни Савченко у розвитку сурдопедагогічної теорії та практики

Лопатинська, Наталія Анатоліївна та Матей, Крістіна (2022) Дидактичні активності Марії Аврамівни Савченко у розвитку сурдопедагогічної теорії та практики Формування професійної компетентності у майбутніх фахівців спеціаль- ної освіти: збірник тез доповідей I Науково-практичної інтернет-конференції з між- народною участю, 20-21 жовтня 2022 р., Ужгород / Упорядник: д.пед.н. С.В. Стеблюк.. с. 81-86.

[thumbnail of N_Lopatynska_Konf_2022_IPO.pdf] Текст
N_Lopatynska_Konf_2022_IPO.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/1qf1ZLRizjNw3iuh-m...

Анотація

Внесок українських корекційних педагогів минулого в становлення логопедії є справді значним. Серед корифеїв відомих педагогів-практиків яскравою постаттю була Марія Аврамівна Савченко, якій вдалося залишити неабиякий слід у теорії та практиці вітчизняної логопедії. Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри сурдопедагогіки та логопедії дефектологічного факультету Київського державного педагогічного інституту імені М. П. Драгоманова, логопединя Київського спеціалізованого психоневрологічного медичного об’єднання, авторка багатьох науково-методичних праць Марія Савченко зробила суттєвий внесок у розвиток логопедичної науки та практики в Україні. Однак цілісного ґрунтовного дослідження життя, науково-практичної діяльності та спадщини Марії Аврамівни досі не здійснено. Тож багаторічний та суттєвий науково-педагогічний досвід діяльності вченої, його значущість для сучасної теорії й практики навчання та виховання дітей із порушеннями мовлення, інтелектуального розвитку та слуху зумовили вибір теми наукового дослідження: «Внесок науково-педагогічної спадщини Марії Савченко у розвиток вітчизняної логопедії», за підсумками якого підготовлено цю статтю.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вітчизняна логопединя; сурдопедагог; науково-педагогічна спадщина; Марія Савченко
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра дошкільної та початкової освіти
Користувач, що депонує: Наталія Анатоліївна Лопатинська
Дата внесення: 29 Лист 2022 03:49
Останні зміни: 29 Лист 2022 03:49
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42806

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу