Тенденції професійної підготовки фахівців вокального мистецтва в системі університетської освіти

Макарова, Емма Вікторівна та Яковенко, Віра Григорівна (2022) Тенденції професійної підготовки фахівців вокального мистецтва в системі університетської освіти In: XXX Міжнародній науково-практичній конференції «The newest problems of science and ways to solve them».

[thumbnail of E_Makarova_V_Yakovenko_NPOSAWTST.pdf.pdf] Текст
E_Makarova_V_Yakovenko_NPOSAWTST.pdf.pdf

Download (1MB)

Анотація

В статті розглядаються питання розвитку вокально- творчого потенціалу майбутніх фахівців вокально-мистецької галузі в системі сучасної університетської освіти. Розкривається специфіка організації вокального навчання майбутніх фахівців на основі формування індивідуальних знань, умінь і навичок в процесі становлення професійної компетентності. Особлива увага приділена проблемам системного підходу до вокальної освіти, виконання якого забезпечує успішність професійної підготовки студентів. Розкривається поняття специфічності надання вокальних знань які не тільки формують культурологічний світ людини, але і розвивають духовний потенціал художньої компетентності студента в умовах отримання освіти on-line. Питання особливостей вокальної підготовки майбутнього фахівця – вокаліста в системі університетської освіти розглядаються як сукупність професійних якостей і знань які проектуються на вміння, які потрібні для професійної діяльності: в сучасних умовах життя. «Сутність підготовки майбутніх співаків до професійної діяльності зводиться до високого рівня їхнього професіоналізму, що забезпечується формуванням вокально- технічних навичок» ( О.Олексюк) [3, 491].

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Вокально-виконавська освіта; творчий потенціал; професійна підготовка; компетентність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Вера Григорьевна Яковенко
Дата внесення: 29 Лист 2022 08:56
Останні зміни: 29 Лист 2022 08:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42881

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу