Чутливість психофізіологічних систем людини: передумова якісної освіти

Кочерга, Олександр Васильович (2022) Чутливість психофізіологічних систем людини: передумова якісної освіти In: І Всеукраїнська науково-практична конференція «Нова українська школа: від теорії до практики», 28 жовтня 2022 року, Чернівці, Україна.

[thumbnail of O_Kocherga_NUSHVTDP_IPO.pdf] Текст
O_Kocherga_NUSHVTDP_IPO.pdf

Download (813kB)

Анотація

Розглянуто особливості взаємодії психофізіологічних механізмів організму людини в процесі навчальної діяльності. Показано шляхи взаємодії психофізіологічних механізмів зі структурами головного мозку. Розкрито логіку та деякі закономірності взаємодії в роботі систем організму людини. Запропоновано систему впливів на роботу її вестибулярного апарату. Описано важливість роботи довгастого мозку в системі підтримування збудження для активації роботи інших відділів головного мозку. Поняття рівноваги розглядається як реальна матеріальна якість людського тіла, здатна впливати на системну роботу різних фізіологічних, психофізіологічних та психічних механізмів, яка має вплив на будь-яку діяльність. Рівновага є не абстракцією, а потужним фактором впливу як на навчання, так і на виховання людини. Діапазон чутливості вестибулярної системи дозволяє людині обирати комфортний режим її дій, а, отже, дає можливість досягати позитивних результатів.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: чутливість; психофізіологічні механізми; рівновага; вестибулярний апарат; освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра дошкільної та початкової освіти
Користувач, що депонує: Віталій Олегович Бонар
Дата внесення: 01 Груд 2022 12:58
Останні зміни: 01 Груд 2022 12:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43041

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу