Перспективи застосування методики діагностики акультурації Дж. Беррі для оцінювання соціально-психологічної адаптації у ветеранів збройних сил

Плескач, Б.В. (2022) Перспективи застосування методики діагностики акультурації Дж. Беррі для оцінювання соціально-психологічної адаптації у ветеранів збройних сил In: Інноваційні наукові дослідження в умовах світових змін, 29-30 квітня 2022 року, м. Вінниця.

[thumbnail of PleskachBV_tesis2022a.pdf] Текст
PleskachBV_tesis2022a.pdf

Download (230kB)
Офіційне посилання: http://molodyvcheny.in.ua/files/conf/other/68april...

Анотація

Розгляд адаптації ветеранів до цивільного життя з позицій соціокультурного підходу (спроба представити адаптацію ветеранів як процес подібний до акультурації переселенців) здається перспективним напрямом дослідження. При адаптації опитувальника Дж. Беррі для оцінки адаптації ветеранів здається доцільним спиратись на два параметри: 1) готовність взаємодіяти з цивільним населенням, засвоювати його норми та цінності, намагання діяти способом, який схвалюється в соціумі; 2) здатність у новому (цивільному) соціальному середовищі задовольняти свої індивідуальні потреби, само-реалізовуватись, формувати цілісну та неперервну ідентичність, отримувати визнання.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: ветерани збройних сил; соціально-психологічна адаптація ветеранів; психодіагностика адаптації ветеранів до цивільного життя.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: Богдан Вадимович Плескач
Дата внесення: 02 Груд 2022 18:15
Останні зміни: 06 Груд 2022 19:09
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43131

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу