Активізація творчої діяльності студентів на заняттях з хорового диригування

Теряєва, Лариса Анатоліївна (2022) Активізація творчої діяльності студентів на заняттях з хорового диригування Освітологічний дискурс (3-4). с. 107-116. ISSN 2312-5829

[thumbnail of L_Teriaieva_OD_3_4_2022_FKU.pdf] Текст
L_Teriaieva_OD_3_4_2022_FKU.pdf

Download (277kB)
Офіційне посилання: https://doi.org/10.28925/2312-5829.2022.347

Анотація

Формування творчої особистості на сучасному інноваційному етапі набуває особливої актуальності. Тому, при підготовці фахівців, важливим стає пошук та використання викладачами ефективних методів, форм і комп’ютерних технологій з метою підвищення рівня навчання, активізації творчої діяльності студентів та професійної підготовки майбутніх випускників. Важливим завданням мистецької освіти є музичний та творчий розвиток фахівців на основі міждисциплінарних зв’язків. Метою даної статті є цілеспрямований пошук і добір принципів та методів навчання, які сприяють підвищенню професійної компетентності, фаховому вдосконаленню, активізації творчої діяльності студентів, розвитку їх творчого мислення, уяви та фантазії. У статті висвітлено особливості занять з хорового диригування на основі таких принципів, як принцип індивідуального підходу, принцип міждисциплінарних зв’язків та принцип інтерактивного навчання. Для творчого розвитку студентів досліджено використання таких методів навчання, як: метод моделювання художньо-творчого процесу; інтонаційно-стильового досягнення музики; пізнавальної діяльності; метод «живого» виконання; проблемно-пошуковий; метод створення композицій тощо. Ефективним при підготовці конкурентоспроможних фахівців є застосування у навчальному процесі сучасних інформаційно-комп'ютерних технологій і музичних комп'ютерних програм. У даній статті запропоновано також музично-творчі ігри, які мають на меті активізувати увагу та мислення майбутніх фахівців, сприяти власній інтерпретації хорових творів. Під час проведення ігор студентам дана можливість продемонструвати з листа виразну гру хорової партитури на фортепіано, показати свою здатність до інтерпретації та аранжування хорових творів; створення власних вокально-хорових вправ та шкільних пісень.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: активізація; діяльність; здібності; інноваційні принципи; міждисциплінарний зв'язок; методи; творчість; хорове диригування.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Фаховий коледж "Універсум" > Циклова комісія музики і хореографії
Користувач, що депонує: Викладач Лариса Анатоліївна Теряєва
Дата внесення: 12 Черв 2023 07:00
Останні зміни: 12 Черв 2023 07:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43324

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу