Відмінність майнових і немайнових прав фізичних та юридичних осіб

Орел, Лілія Василівна та Волошин, Леонід Вячеславович (2022) Відмінність майнових і немайнових прав фізичних та юридичних осіб Наукові розвідки з актуальних проблем публічного та приватного права.

[thumbnail of Voloshyn_Orel_fpmv_2022.pdf] Текст
Voloshyn_Orel_fpmv_2022.pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі until 30 Червень 2023.

Download (45MB) | Запит копії
Офіційне посилання: https://fpmv.kubg.edu.ua/images/stories/Departamen...

Анотація

Відмінність між майновими та особистими немайновими правами фізичних і юридичних осіб насамперед полягає в тому, що фізичні особи користуються усіма правами зазначеними в Конституції України, а саме розділом другим, юридичні особи, якщо мова йде про особисті немайнові права, лише статтею 94 ЦК України та всіма майновими правами, крім тих, які належать фізичній особі за її природою. Однією з головних відмінностей буде правоздатність, яка з’являється у фізичної особи у момент її народження, а у юридичної особи з моменту її створення. У ході дослідження мені вдалося провести ту чітку межу та з’ясувати різницю між особистими немайновими та майновими правами фізичних та юридичних осіб. Якщо мова іде про різницю, то можна зазначити право на ім’я (найменування); інститут ділової репутації; право на свободу вибору роду занять та інші особисті немайнові права. Що стосується майнових прав, то можна згадати право на набуття та припинення права власності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: фізичні особи; юридичні особи; майнові права; немайнові права
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра приватного права
Користувач, що депонує: професор Лілія Орел
Дата внесення: 13 Груд 2022 17:56
Останні зміни: 13 Груд 2022 18:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43338

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу