Порядок стягнення аліментів в умовах війни

Орел, Лілія Василівна та Хоменко, Анастасія Олександрівна (2022) Порядок стягнення аліментів в умовах війни Наукові розвідки з актуальних проблем публічного та приватного права. с. 87-92.

[thumbnail of Homenko_Orel_fpmv_2022.pdf] Текст
Homenko_Orel_fpmv_2022.pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі until 30 Червень 2023.

Download (43MB) | Запит копії
Офіційне посилання: https://fpmv.kubg.edu.ua/images/stories/Departamen...

Анотація

В умовах війни стягнення аліментів є найпоширенішою проблемою серед інших у сфері сімейного права. 26 березня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до розділу XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження». На період до припинення або скасування воєнного стану на території України тимчасово припиняється звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інший дохід боржника (крім рішень про стягнення аліментів та рішень, боржниками за якими є громадяни РФ). Стягнення аліментів в умовах воєнного часу має суттєві обмеження, тож деякі проблеми будуть вирішені після завершення війни. Спори можуть розв’язуватися судом і в умовах воєнного стану, проте виконання рішення у примусовому порядку, у більшості випадків, буде можливим після скасування такого стану.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: аліменти; війна; боржники; стягнення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра приватного права
Користувач, що депонує: професор Лілія Орел
Дата внесення: 13 Груд 2022 18:03
Останні зміни: 13 Груд 2022 18:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43340

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу