Світова драма українською – репертуарній виклик для театрів і новий контекст для української драматургії (кейс “Колекція театральна” Видавництва Анетти Антоненко)

Бондарева, Олена Євгенівна (2022) Світова драма українською – репертуарній виклик для театрів і новий контекст для української драматургії (кейс “Колекція театральна” Видавництва Анетти Антоненко) Література: маркери успіху: Матеріали XVIII Міжнародної літературознавчої онлайн-конференції. 25 листопада 2022 р.. с. 72-75.

[thumbnail of O_Bondareva_LMU_FUFKM.pdf] Текст
O_Bondareva_LMU_FUFKM.pdf - Опублікована версія

Download (598kB)
Офіційне посилання: http://science.chnu.edu.ua/index.php?page=ua/2021c...

Анотація

На прикладі кількох років становлення та просування відкритої видавничої серії-антології «Колекція театральна» бачимо, як вдалий нішевий видавничий проєкт стає іміджевим і дедалі потужнішим, як заручається підтримкою культурних інституцій, обростаючи новими проєктними відгалуженнями та новими серіями в межах колекції, надаючи самій колекції, поряд із такою необхідною матеріальною підтримкою, додатковий потенціал промоції та оптичної культурологічно-рецептивної привабливості. Тобто у сухому залишку зиск від такого проєкту отримують не лише видавництво та проєктна група. Адже його результати виявляються глобальними: перекладачі отримують додаткові стимули – фінансові, інтелектуальні, додаткові промоцію та просування перекладених п’єс; видавництво розгалужує колекцію та шукає можливості реалізувати свої естетичні амбіції; культурні інституції забезпечують солідне покриття витрат на видання та промоцію якісних книжок; книжки серії потрапляють у різного ґатунку літературні та літературно- критичні огляди, виникає додаткова стихійна промоція видань і видавництва; читачі отримують регулярний якісний продукт і формують горизонт очікування, на чому можна будувати нові маркетингові стратегії; театри стають безпосередніми учасниками процесу створення і промотування книжкової продукції, при цьому отримують додаткову промоцію від видавництва.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: культурні практики; Видавництво Анетти Антоненко; "Колекція театральна"; драматургічна антологія; переклад
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 22 Груд 2022 10:59
Останні зміни: 22 Груд 2022 10:59
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43457

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу