Бандурне мистецтво Дніпропетровщини: від аматорства до академізму

Чернета, Тетяна Олександрівна (2017) Бандурне мистецтво Дніпропетровщини: від аматорства до академізму Одноосібна. НАКККіМ, Україна, Київ.

[thumbnail of T_Cherneta_Monograph_FMMH.pdf] Текст
T_Cherneta_Monograph_FMMH.pdf

Download (7MB)

Анотація

У монографії комплексно висвітлено регіональні особливості ба-ндурного мистецтва Дніпропетровщини, процесу професіоналізації й академізації його вагомих складових: виконавства та освіти. Значну увагу приділено аматорському й професійному виконавству на бандурі в сольному й ансамблевому жанрах, освіті, доробку майстрів музичних інструментів, концертно-фестивальній практиці бандуристів краю. На підставі детального дослідження цього явища національної музичної культури спростовано поширену думку про непопулярність бандурно-го мистецтва на теренах Дніпропетровської області у ХХ столітті. Видання адресоване фахівцям у галузі культурології, мистецтво-знавства, музеєзнавства, органології, викладачам, аспірантам і студен-там мистецьких закладів освіти, усім зацікавленим питаннями українсь-кої культури.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: бандура; аматор; студент; бандурне мистецтво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Чернета
Дата внесення: 02 Січ 2023 14:21
Останні зміни: 02 Січ 2023 14:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43590

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу