Роль класифікації віртуальних активів у цивільному обороті: Європейський досвід

Хатнюк, Наталія Сергіївна та Побіянська, Неллі Борисівна (2023) Роль класифікації віртуальних активів у цивільному обороті: Європейський досвід Європейські перспективи (1). с. 158-165.

[thumbnail of N_Khatniuk_N_Pobiianska_EP_1(3)_2023_FPMV.pdf] Текст
N_Khatniuk_N_Pobiianska_EP_1(3)_2023_FPMV.pdf

Download (351kB)
Офіційне посилання: https://ep.unesco-socio.in.ua/wp-content/uploads/a...

Анотація

У статті автори викладають унікальне бачення ролі класифікації віртуальних активів у цивільному обороті та вплив європейського досвіду на розвиток операцій з віртуальними активами в Україні. Розкрито зміст і значення окремих видів віртуальних активів та майнових прав на них, особливості діяльності криптовалютних бірж і використання блокчейна. Розглянуто окремі наукові позиції у різних сферах підприємницької діяльності щодо поділу віртуальних активів на види та розкрито механізм використання у цивільному обороті. Досліджено вітчизняний та європейський досвід законодавчого врегулювання та поділу віртуальних активів на види. Проаналізовано основні положення Закону України «Про віртуальні активи» щодо тлумачення певних категорій та понять, поділу на види віртуальних активів, зміст майнових прав на віртуальні активи та значення операцій із віртуальними активами, а також запропоновано шляхи удoскoналення окремих пoлoжень цивільного, податкового та господарського закoнoдавства щодо визначення та закріплення правового режиму використання різних віртуальних активів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Цивільний оборот; майнові права; діджиталізація; віртуальні активи; класифікація віртуальних активів; крипто активи; криптовалюта; токен; цифрова валюта; фіатна валюта; біткоїн; стейблкоїн; інвестиційний договір; інвестиційні віртуальні активи; блокчейн; криптобіржа
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра публічного права
Користувач, що депонує: Наталія Сергіївна Хатнюк
Дата внесення: 02 Бер 2023 07:43
Останні зміни: 02 Бер 2023 07:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44167

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу