Зарубіжний досвід податку на нерухоме майно: запровадження позитивних положень у національне законодавство

Khatniuk, Nataliia та Pobiianska, Nelli (2023) Зарубіжний досвід податку на нерухоме майно: запровадження позитивних положень у національне законодавство Наше право (2). с. 166-171.

[thumbnail of N_Khatniuk_N_Pobiianska_NP_2023_2_FPMV.pdf] Текст
N_Khatniuk_N_Pobiianska_NP_2023_2_FPMV.pdf

Download (281kB)
Офіційне посилання: http://nashe-pravo.unesco-socio.in.ua/wp-content/u...

Анотація

У науковій статті авторами розкрито правові засади та особливості справляння податку на нерухоме майно в Україні, досліджено зарубіжний досвід застосування податку на нерухоме майно у різних країнах із розвинутою економікою. Також розглянуто зарубіжний досвід організації місцевого оподаткування, охарактеризовано податкові повноваження органів місцевого самоврядування, визначено окремі положення, які можна використати для формування та удосконалення системи місцевих бюджетів в Україні, а саме імплементація позитивних положень правового регулювання податку на нерухоме майно у національне законодавство.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: нерухоме майно; місцеві податки; місцеві збори; податок на нерухоме майно; зарубіжний досвід оподаткування нерухомості
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра публічного права
Користувач, що депонує: Наталія Сергіївна Хатнюк
Дата внесення: 10 Квіт 2023 06:55
Останні зміни: 10 Квіт 2023 06:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44709

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу