Використання китайських сленгізмів (数字密码) у сучасному інтернет-просторі

Максимець, Вікторія Олександрівна та Коцюба, Олксандра Олександрівна (2023) Використання китайських сленгізмів (数字密码) у сучасному інтернет-просторі In: VІІ Всеукраїнська дистанційно науково-методична конференція з міжнародною участю.

[thumbnail of V_Maksymets_O_Kotsyuba_PSVU_KONF_HNU__KUBG.pdf] Текст
V_Maksymets_O_Kotsyuba_PSVU_KONF_HNU__KUBG.pdf

Download (623kB)

Анотація

У ХХІ столітті особливу увагу спрямовано на встановлення зв’язку між представниками різних культур за допомогою різних віртуальних платформ для спілкування в глобальній мережі Інтернет. Незалежно від соціального статусу чи професійного спрямування, віку, релігійних поглядів останнім часом спостерігається різке підвищення використання інтернет-сленгу всіма групами інтернет-користувачів. Спочатку буквені слова існували в китайській мові у форматі оригінальних запозичень із іноземних (найчастіше англійської та японської) мов. Витоками їх поширення можна назвати розповсюдження інтернет-простору, де вони сформували новітній мережевий сленг та термінологічну лексику. До них зараховуються такі скорочення, як app – 应用程式 (yìngyòngchéngshì), USB – 闪存盘 (shǎncúnpán), Apple – 苹果 (Píngguǒ), Lenovo – 联想 (Liánxiǎng), Sony – 索尼 (suǒní) та ін. Знання базових літерних понять зробило комунікацію більш вільною та зрозумілою.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Сленгізми; Інтернет; о абревіатури з цифрами
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет східних мов > Кафедра китайської мови і перекладу
Користувач, що депонує: Максимець Вікторія Олександрівна
Дата внесення: 21 Квіт 2023 13:21
Останні зміни: 21 Квіт 2023 13:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44862

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу