Розвиток українського підприємництва

Шпак, Віктор Іванович (2023) Розвиток українського підприємництва Колективна (три і більше авторів). Prospective directions of scientific and practical activity : collective monograph. 15137 Magnolia Blvd, # D, Sherman Oaks, CA 91403, USA., USA.

[thumbnail of V_SHPAK_DOUE_23_FZH.pdf] Текст
V_SHPAK_DOUE_23_FZH.pdf

Download (324kB)
Офіційне посилання: https://www.eo.kiev.ua/resources/zmist/mono11/mono...

Анотація

Становлення в Україні малого та середнього бізнесу – необхідного елемента повноцінного ринку та механізму його саморозвитку – процес складний і суперечливий. З одного боку, це визначається широким спектром факторів, насамперед економічного та політичного характеру, які, до того ж, самі зазнавали змін у процесі суспільної трансформації, залежали від загальних тенденцій розвитку її соціально-економічних складових. При цьому сама національна економіка перебувала в стадії становлення, оскільки до 1990-х рр. її можна було вважати ише в контексті «єдиного народногосподарського комплексу СРСР», а не як окрема господарська одиниця. З іншого боку, наслідки економічних трансформацій, і це характерно для всіх постсоціалістичних країн, відповідають глибині політичних трансформацій. Вони залежать від якісних показників сформованості демократичних інститутів – громадян суспільства, правовий захист громадян і всіх форм власності тощо, оскільки за своєю суттю ринкові механізми є демократичними і можуть повноцінно функціонувати лише за умов демократичного політичного режиму.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: малий бізнес; ринок; народне господарство; соціальні трансформації; політичні перетворення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра медіапродюсування та видавничої справи
Користувач, що депонує: професор Віктор Іванович Шпак
Дата внесення: 16 Трав 2023 13:38
Останні зміни: 16 Трав 2023 13:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45015

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу