Проблеми наративного аналізу сучасних медіатекстів

Зражевська, Ніна Іванівна (2021) Проблеми наративного аналізу сучасних медіатекстів Актуальні проблеми медіапростору: мaтepiaли IІI Bceyкpaïнcькoï нayкoвo-пpaктичнoï кoнфepeнцiï (Kиïв, 08 квiтня 2021 p.).. с. 48-54.

[thumbnail of N_Zrazhevska_Konf_2021_FJ.pdf] Текст
N_Zrazhevska_Konf_2021_FJ.pdf

Download (139kB)
Офіційне посилання: file:///Users/nina/Desktop/%D0%90%D0%BA%D1%82%D1%8...

Анотація

Актуальність дослідження медіанаративу полягає у тому, що виявлення оповідних стратегій в медіаповідомленнях дозволяють розкрити ідеологічний підтекст і приховані міфи в контексті дискурсу постправди, маніпуляцій і пропаганди. Завдання і мета дослідження - показати, як за допомогою наративного аналізу медіа можна виявити приховані змісти, ідеологію, міфи, навіть в структурі так званих ненаративних медіа: новинної журналістики. Важливим в цьому дискурсі є легітимізація наративного аналізу новинних медіа, а також виявлення оптик і експансій наративних технік в так званих оповідних медіа разом із включенням їх в більш широкий контекст сучасних соціокультурних трансформацій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: репортаж; коментар; нарис; новинний жанр
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра міжнародної журналістики
Користувач, що депонує: Nina Zrazhevska
Дата внесення: 23 Трав 2023 11:43
Останні зміни: 23 Трав 2023 11:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45222

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу