Рефлексія у структурі професійної підготовки майбутніх митців

Олексюк, Ольга Миколаївна (2023) Рефлексія у структурі професійної підготовки майбутніх митців Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології (4(128)). с. 226-233.

[thumbnail of O_Oleksiuk_ RSTASPT_FMMH_KMMO.pdf] Текст
O_Oleksiuk_ RSTASPT_FMMH_KMMO.pdf

Download (308kB)
Офіційне посилання: https://pedscience.sspu.edu.ua/?page_id=5127

Анотація

У статті визначено структуру рефлексії в підготовці студентів закладів вищої мистецької освіти. Акцентовано увагу на тому, що в процесі професійної підготовки студентів вирішуються завдання формування необхідного рівня культури рефлексії, яка є особливим видом особистої культури. Очікується розуміння та переосмислення цінностей у контексті майбутньої професійної діяльності. Підкреслюється потреба не лише у збільшенні обсягу знань, але й у підготовці майбутнього фахівця до реалізації та переосмислення професійної діяльності. Без цього неможливо актуалізувати творчий потенціал особистості, приймати професійні цінності як особисті, покращувати та інноваційно розвивати набутий професійний досвід. У статті розглядається рефлексія як специфічний вид діяльності, спрямований на самого студента з метою формування його особистості як професіонала. Визначено набір компонентів рефлексії: пропедевтичний, актуальний, рефлективний.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рефлексія; професійна підготовка; вищий навчальний заклад мистецтв
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра музикознавства та музичної освіти
Користувач, що депонує: Доктор Ольга Миколаївна Олексюк
Дата внесення: 27 Вер 2023 13:01
Останні зміни: 27 Вер 2023 13:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46126

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу