Вплив аматорських хореографічних колективів Київської області на відродження українського народного танцю

Калієвський, Костянтин Васильович (2023) Вплив аматорських хореографічних колективів Київської області на відродження українського народного танцю Хореографічна культура - мистецькі виміри: зб.статей (15). с. 7-12.

[thumbnail of K_Kaliievskyi_HKMV_15_IS.pdf] Текст
K_Kaliievskyi_HKMV_15_IS.pdf

Download (10MB)
Офіційне посилання: https://kultart.lnu.edu.ua/news/vyyshov-drukom-zbi...

Анотація

Проаналізовано вплив аматорського хореографічного мистецтва Київської області на відродження українського народного танцю. Розкрито поняття історичної регіональної спадщини, яка закарбована в звичаях та обрядах кожної громади Київщини. Зазначено, що українське хореографічне мистецтво посідає важливе місце в духовній спадщині не тільки народів слов’ян, а й народів світу. Досліджено стан танцювального мистецтва Київщини, на який вплинули природні географічні умови, особливості історичного розвитку, що сприяло створенню унікального творчого колориту танців центральної частини України. Проаналізовано роботу першої ланки фахової освіти, яка безпосередньо впливає на формування національної свідомості вихованців. Підтверджено вплив мовних аспектів на невмирущий зв’язок з поконвічною батьківщиною. Розкрито поняття «побутові танці», в яких передається колорит буття кожної територіальної громади Київської області. Досліджена творча діяльність майстрів хореографічного мистецтва Київщини, які створили унікальну пам’ятку художньо-фольклорного танцю. Проаналізовано вплив процесів світової глобалізації, що призвели до регіональних модифікацій хореографічної культури київської області. Досліджено вплив фестивального руху на збереження та популяризацію українського народного танцю.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Київська область; аматорське хореографічне мистецтво; побутовий танець; український танець
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра хореографії
Користувач, що депонує: Костянтин Васильович Калієвський
Дата внесення: 09 Жов 2023 10:21
Останні зміни: 09 Жов 2023 10:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46319

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу