Використання сегментарно-рефлекторного масажу при остеохондрозі шийного відділу хребта

Неведомська, Євгенія Олексіївна та Нутріхіна, Марія Дмитрівна (2023) Використання сегментарно-рефлекторного масажу при остеохондрозі шийного відділу хребта Колективна (три і більше авторів). Moderní aspekty vědy: XXXVI. Díl mezinárodní kolektivní monografie. Česká republika: Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o., Česká republika.

[thumbnail of Monograf Nevedomska FZFVS_ 2023.pdf] Текст
Monograf Nevedomska FZFVS_ 2023.pdf - Опублікована версія

Download (405kB)
Офіційне посилання: http://perspectives.pp.ua/public/site/mono/mono-36...

Анотація

Малорухомий спосіб життя (гіподинамія), довготривале перебування у незручній статичній позі, тривале статичне навантаження на шийний відділ хребта, хронічна втома та перенапруження – часті причини виникнення шийного остеохондрозу.Актуальність цієї серйозної проблеми в багатьох країнах світу полягає у поширеності цього захворювання серед осіб працездатного віку, високому рівні інвалідизуючих наслідків, поліморфності клінічних проявів та пов’язаних з цим великих економічних витратах на лікування. Тому повернення людини з остеохондрозом хребта, зокрема із остеохондрозом шийного відділу хребта, до повноцінного життя, залучення до трудового процесу – одне з головних завдань фізичної терапії. У статті розкрито експериментальне дослідження щодо ефективності впливу сегментарно-рефлекторного масажу при остеохондрозі шийного відділу хребта пацієнтів на базі Центру оздоровлення хребта та суглобів м. Кривого Рогу.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: сегментарно-рефлекторний масаж; остеохондроз шийного відділу хребта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Доцент Євгенія Олексіївна Неведомська
Дата внесення: 12 Жов 2023 07:34
Останні зміни: 12 Жов 2023 07:34
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46372

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу