Гарантії забезпечення прав осіб у кримінальному провадженні шляхом недопущення помилок адвокатами

Удовенко, Жанна Володимирівна та Нашинець-Наумова, Анфіса Юріївна та Обловацька, Наталія Олександрівна (2023) Гарантії забезпечення прав осіб у кримінальному провадженні шляхом недопущення помилок адвокатами Соціологія права (1-2). с. 151-156.

[thumbnail of Z_Udovenko_A_Nashynets-Naumova_N_Oblovatska_SP_1-2_ FPMV.pdf] Текст
Z_Udovenko_A_Nashynets-Naumova_N_Oblovatska_SP_1-2_ FPMV.pdf

Download (429kB)
Офіційне посилання: http://soclaw.idpnan.kyiv.ua/v1-2-2023

Анотація

Актуальність дослідження цієї теми полягає в тому, що помилки адвоката можуть вплинути на захист прав осіб, включаючи право на справедливий судовий процес та право на ефективного захисника. Це може призвести до неправосудних вироків та порушень прав людини. Виявлення та усунення помилок адвокатів можуть сприяти збільшенню швидкості та ефективності судочинства, що корисно для всіх сторін процесу. Коли громадяни мають впевненість, що їхні права належним чином захищені, що адвокати виконують свої професійні обов’язки, це сприяє підвищенню довіри до системи правосуддя. Виявлення та покарання помилок адвокатів може запобігти можливим випадкам зловживання або корупції в судовій системі. Якщо адвокати несуть відповідальність за свої дії, це може спонукати їх дотримуватися вищих стандартів професійної поведінки та компетентності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: адвокат; захист прав і свобод людини; кримінальне провадження; клієнт; помилка; судочинство
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра публічного права
Користувач, що депонує: Наталія Олександрівна Обловацька
Дата внесення: 17 Жов 2023 07:19
Останні зміни: 17 Жов 2023 07:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46412

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу