Консультативна діяльність як професійний вектор коуча в освіті дорослих

Козир, Маргарита Валентинівна (2023) Консультативна діяльність як професійний вектор коуча в освіті дорослих In: Всеукраїнська науково-практична конференція «VІІ Ґеретівські читання», 22 вересня 2023 року, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти.

[thumbnail of M_Kozyr_TOKIPPO_2023_FPO.pdf] Текст
M_Kozyr_TOKIPPO_2023_FPO.pdf

Download (871kB)
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/1stFBwzqh0bW6gA_sr...

Анотація

У тезах авторкою визначено коуча в освіті як людину, яка допомагає здобувачам, викладачам та людям, які ще тільки намагаються розпочати власне навчання, поставити освітні цілі та досягати їх, адже академічний коуч разом із клієнтом вибудовує його освітню (наукову) траєкторію та допомагає знайти відповідь на питання «як досягти цілі?». Схарактеризовано основу коучингової діяльності коуча в освіті: це консультативна діяльність, на якій ґрунтується вся взаємодія з клієнтом. Зазначено, що під час роботи коуч має дотримуватись принципів, функції та методів консультативної діяльності, щоб ефективно досягати поставлених цілей разом зі своїм клієнтом. Закцентовано увагу на тому, що коучингова діяльність є альтернативою традиційним консультаціям, організації та керівництву самостійної науково-дослідницької діяльності студентів, стажуванню та підвищенню кваліфікації педагогічного складу. Зроблено висновок про те, що консультативна діяльність коуча залишається його провідною фаховою діяльністю, змінивши форми, методи та підходи до проведення консультацій.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: консультація; консультативна діяльність; коуч; коучинг; коучингова діяльність; освіта
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: к.п.н. Маргарита Валентинівна Козир
Дата внесення: 23 Жов 2023 07:23
Останні зміни: 23 Жов 2023 07:24
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46466

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу