Формування професійної компетенції майбутніх фахівців вокального мистецтва в жанрі камерного співу

Яковенко, Віра Григорівна (2023) Формування професійної компетенції майбутніх фахівців вокального мистецтва в жанрі камерного співу In: IV International Scientific and Theoretical Conference «Modernization of science and its influence on global processes», 03-11-2023, Bern, Switzerland..

[thumbnail of V_Yakovenko_ISTC_MOSAIIOGP_KUBG.pdf] Текст
V_Yakovenko_ISTC_MOSAIIOGP_KUBG.pdf

Download (369kB)
Офіційне посилання: https://go-vropejska.esclick.me/1T3K7bWOgpQq8PJa0k

Анотація

В статті розглядаються питання розвитку вокально-творчого потенціалу майбутніх фахівців в жанрі камерного співу. Розкривається питання розвитку творчого формування співаків – виконавців в системі університетської освіти. Основою культури є творча діяльність людини, пов’язана з мистецтвом взагалі , а в нашому випадку – із вокальною підготовкою майбутніх професійних співаків. Cаме за допомогою залучення молоді до кращих здобутків національно- художньої культури відбувається ознайомлення із соціальним досвідом, традиціями, ідеалами, відповідними цінностями. Фахівець ХХІ ст. має бути висококваліфікованою особистістю, яка здатна творчо мислити в поєднанні необхідних знань, умінь і навичок. Розвиток мистецької освіти в Україні модернізується під впливом європейської педагогіки, що зумовлює потребу нових методів у підготовці фахівців нової формації з високим рівнем компетентності та фахової підготовки. Аналіз наукових досліджень таких учених, як В. Вербек- Свердстрем, М.Микиші, О.Олексюк, Ю Юцевича та ін. розкриває різні аспекти навчання студентів у системі професійної вокально- музичної освіти.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: камерний спів; компетентність; творчий потенціал.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Вера Григорьевна Яковенко
Дата внесення: 16 Лист 2023 08:10
Останні зміни: 16 Лист 2023 08:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47001

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу